کراتین مو روشی ست که از آن برای صاف کردن مو استفاده میشود و یک روش نیمه دائمی محسوب میشود. این روزها داشتن موهای ابریشمی و نرم که همیشه صاف و مرتب به نظر میرسند از کارهایی ست که بین خانمها و آقایان بسیار محبوب است. موها قاب صورت هستند و برای حفظ زیبایی آنها نیاز به انجام یک سری روشهای آرایشی و مراقبتی است. در ادامه به شما میگوییم که کراتین مو چیست و تمامی نکات مربوط به آن را به شما توضیح میدهیم و چند عکس کراتین مو از قبل و بعد از موهای کراتینه شده را به شما نشان میدهیم تا به خوبی با تمامی جوانب خوب و بد این روش آشنا شوید.
کراتینه مو چیست و چقدر ماندگاری دارد؟
برای اینکه بدانیم کراتین مو چیست بهتر است اول بدانیم که خود “کراتین” چیست؟ کراتین پروتئین سازندهی مو، ناخن و پوست بدن انسان است. کراتین روشی ست که در آن از کراتین جهت ترمیم فولیکولهای آسیب دیدهی مو استفاده میکنند که باعث نرم شدن و صاف شدن موها میشود. در این روش از مواد شیمیای و حرارت جهت صاف کردن مو استفاده میشود و باید در نظر داشته باشید که این روش یک روش آرایشی و زیبایی است و به هیچ عنوان درمانی نیست.
موها در این روش با قرار گرفتن در معرض موادی خاص و حرارت مستقیم حالت میگیرند و تا مدتی این حالت را حفظ میکنند. ماندگاری کراتین روی موها معمولاً بین 3 تا 6 ماه است و پس از این مدت نیازمند تمدید است.
انواع کراتین مو، کراتین به چند روش انجام می شود و کاربرد هر یک چیست؟
شاید اسم انواع کراتین مو مانند کراتین سرد، کراتین نانو، کراتین گلوبال و. . را شنیده باشید؛ نکته اینجاست که تمامی این کراتینها، کراتین صافی هستند که پیشتر با نام کراتین برزیلی شناخته میشدند. استفاده از این نامها جنبهی تبلیغاتی دارد و همگی کراتین صافی هستند.
انواع کراتین مو و کاربرد آنها به دو دسته تقسیم میشوند؛ کراتینه به دو صورت احیا و صافی انجام میشود.
• کراتینه صافی: این نوع کراتین به روش کلاسیک و اصلی انجام میشود. از این روش برای درمان موهای خشک و وز استفاده میشود و در نهایت موهایی بسیار صاف و شلاقی به شما تحویل میدهد.
• کراتین احیا: این روش کمی متفاوت است. در این روش سعی بر آبرسانی و احیای موی آسیب دیده است و تا حدی روی حالت موها تأثیرگذار است اما موجب صافی 100 درصدی و شلاقی موها نمیشود. در این روش وز موها گرفته میشود و موها نرم میشوند.
فواید کراتین مو
فواید کراتین مو چیست و چرا این کار را انجام میدهیم؟
• موهای مرتب
اگر از موهای خشک، وز، فر و بدون حالتتان خسته شدهاید استفاده از کراتین را به شما پیشنهاد میکنیم. با استفاده از این روش موهای شما از لحاظ ظاهری در بهترین و مرتبترین حالت ممکن قرار میگیرند و تا چند ماه نیز ماندگاری دارد. اگر از کراتین برای موهایتان استفاده کنید کافی ست پس از حمام فقط باد سشوآر را روی موهایتان بگیرید تا موها کاملاً صاف و مرتب شوند؛ تا حمام بعدی نیز به همان صورت باقی خواهند ماند.
• صرفهجویی در زمان
اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه درگیر صاف کردن موهایشان هستند، کراتین در صرفهجویی در زمان به کمک شما میآید.
عوارض کراتین مو ، آیا کراتین باعث ریزش میشود؟
آیا کراتین مو عوارض دارد؟ همانطور که گفتیم کراتین یک روش درمانی نیست و صرفاً یک عمل آرایشی است. در این روش به صورت مستقیم از مواد شیمیایی استفاده میشود و مو تحت حرارت بسیار بالا حالت میگیرد؛ این موارد میتوانند آسیبزا باشند. بهتر است قبل از انجام کراتین از عوارض کراتینه موی سر آگاه باشید. عوارض کراتین مو این موارد است:
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مانند فرمالدهید
فرمالدهید یک ماده شیمیایی است که در اکثر مواد کراتین موجود است. این ماده به صورت یک گاز بی بو و بی رنگ در هوا پخش میشود و میتواند اثرات سویی روی سلامتی داشته باشد.
حرارت بسیار زیاد
برای اینکه کراتین انجام بشود، مرحلهی اتوکشی واجب است. در این مرحله مو تحت حرارت بسیار زیادی قرار میگیرد که موجب آسیب دیدن آن میشود. موها تحت این حرارت دچار شکستگی، خرد شدگی و موخوره میشوند اما باید توجه داشته باشید که لایهی کراتین که موها را پوشانده است از نمایش این اثرات مخرب جلوگیری میکند.
ریزش مو
برخی افراد به دلیل برخورد مواد شیمیایی به کف سر یا کشیده شدن موها، پس از کراتین دچار ریزش میشوند. برای جلوگیری از این مسأله لازم است که کراتین 2 تا 3 سانتیمتر بالاتر از ریشهی مو انجام شود و هنگام اتوکشی موها زیاد کشیده نشوند. همچنین اگر پس از کراتین دچار ریزش مو شده اید، میتوانید سری به مقاله “ریزش مو بعد از کراتینه” بزنید تا روش های درمان لازم را بشناسید. (به وبلاگ ونتی پیو مراجعه کنید)
سرطانزا بودن کراتین
آیا کراتینه مو سرطان زاست؟ همانطور که گفتیم کراتین حاوی فرمالدهید یا مواد تولیدکنندهی فرمالدهید است. طبق نظر مرکز کنترل بیماریها (CDC)، فرمالدهید یکی از مواد شناخته شدهی سرطان زاست. اگر چه بیشتر سالنهای زیبایی از ماسکهای مو برای پاک کردن فرمالدهید استفاده میکنند ولی هیچ روشی وجود ندارد که از جذب مقدار بسیار کم فرمالدهید از سطح پوست پیشگیری کند. برخورد فرمالدهید با پوست و استنشاق بخار آن از اصلیترین عوامل خطرآفرین هستند.عوارض کراتین مو برای آرایشگر ها
بین کسی که سالی یک الی دو بار از کراتین استفاده میکند و کسی که تقریباً هر روز در معرض مواد کراتین قرار میگیرد تفاوتهای زیادی وجود دارد. آرایشگران تقریباً روزانه با مواد کراتین درگیر هستند و مواد شیمیای آن به خصوص فرمالدهید را تنفس میکنند. طبق گزارشات FDA این ماده سرطانزا ست و تنفس بخار یا خوردن آن، موجب ابتلا به سرطان میشود. همچنین دیگر عوارض قرارگیری در معرض فرمالدهید سوزش گلو، سرفه، خارش چشم و خونریزی از بینی است. استفاده از ماسکهایی با فیلتر بسیار قوی هنگام انجام کراتینه ضروری است.
کراتینه کردن مو در دوران بارداری مجاز است؟
کراتینه کردن مو در دوران بارداری اکیدا ممنوع میباشد. همانطور که گفتیم کراتین حاوی مواد شیمیایی به خصوص گاز فرمالدهید است. تنفس این گاز برای افراد باردار بسیار مضر است و خانمهای بارداری در دوران بارداری نباید در معرض اینگونه مواد شیمیایی قرار بگیرند. حتی اگر در یک سالن زیبایی فرد دیگری در حال کراتین کردن موهایش باشد، مادر باردار باید محیط را ترک کند.
مراقبت از موها بعد از کراتین، چطور بعد از کراتین از موهایم مراقبت کنم؟
مراقبت از موها بعد از کراتین بسیار مهم و ضروری است. برای مراقبت از موها بعد از کراتین نیاز به استفاده از روشهای ابتدایی و روشهای تقویتی دارید. برای یادگیری کامل مراقبت از موها بعد از کراتین به مقالهی مراقبت های بعد از کراتینه مو سر بزنید.

روشهای ابتدایی
• 3 روز اول موهایتان به به هیچ عنوان نشورید، خیس نکنید و نبندید.
• با موهای باز بخوابید.
• موهایتان را هر ماه نوکگیری کنید.
روشهای تقویتی
• شامپو بدون سولفات
پس از کراتین موها شدید به مراقبت نیاز دارند و این یکی از معایب کراتینه مو است، یکی از مهمترین موارد استفاده از شامپو بدون سولفات است زیرا شامپوهای خشن و سولفات دار به مرور زمان حالت کراتین را از بین میبرند و ماندگاریاش را کم میکنند. شامپو ونتی پیو فاقد هرگونه مواد شیمیایی مضر و بسیار ملایم است. برای خرید شامپو بدون سولفات این برند به فروشگاه اینترنتی ونتی یپو مراجعه کنید. این شامپو حالت موهایتان را حفظ میکند و از نرم و لطافت موهایتان مراقبت میکند.
• ماسک مو
برای استفاده از ماسک مو هم باید حتماً از ماسکهای بدون سولفات و پارابن استفاده کنید. ماسک مو تقویتی و ماسک مو تکنیکای ونتی پیو؛ هر دو ماسک مو، مناسب برای موهای کراتینه شده و فاقد سولفات و پارابن هستند که به تثبیت کراتینه موهایتان و ترمیم آن ها کمک میکنند.
گزینههای جایگزین کراتین مو چه هستند؟
اگر به هر دلیلی تمایل به انجام کراتین ندارید میتوانید از گزینههای درمانی یا تقویتی جایگزین استفاده کنید.
ماسک مو خانگی: استفاده از ماسک مو داخل حمام یک گزینهی امن و مناسب برای کسانی ست که میخواهند موهایشان را به آرامی ترمیم کنند و از نرمی و زیبایی آن لذت ببرند.
روغن تراپی: روغن تراپی به کمک روغنهای اصل و با کیفیت یک روش بسیار امن، آسان و کارآمد برای نرم کردن موها، از بین بردن وز آنها و ابریشمی کردنشان است.
داشتن یک روتین مراقبتی: مراقبت روزانه، هفتگی و ماهانه از موهایتان یک روش بسیار مناسب برای داشتن موهایی نرم و ابریشمی است. برای اطلاعات بیشتر به مقالهی “روتین مراقبت از مو” سر بزنید.
بوتاکس مو: در این روش از نرم کنندگی عمیق مو استفاده میشود. موادی مانند پروتئین، اسید، لیپید و ویتامین وارد منافذ مو میشوند و به درخشندگی و سلامت موها کمک میکنند. این روش صافی زیادی ندارد و جهت درمان موهای آسیب دیده استفاده میشود.
پروتئین تراپی: یکی دیگر از روشهای درمانی برای احیای موهای آسیب دیده، خشک، وز و کدر است. در این روش پروتئینهای ضروری مو تأمین میشود و وز، خشکی و آسیب موها بسیار کمتر میشود. این روش روی حالت موها تأثیر زیادی ندارد اما ظاهری شاداب و براق به موها میدهد و از وز مو میکاهد به همین دلیل ممکن است کمی تغییرات را در ظاهر موها تجربه کنید.
کراتین مو و برند ونتی پیو
ونتی پیو به صورت تخصصی کار مراقبت از موها را به عهده دارد. این برند محصولات باکیفیتی جهت ترمیم هرگونه آسیب و مشکل برای موها تولید میکند. اگر بخواهیم در مورد کراتین صادق باشیم باید بگوییم که کراتین موجب آسیب زدن به موها میشود و برند ونتی پیو هم برای رفع این مشکل بهترین شامپوها و ماسک موها را برای ترمیم موهایتان ارائه کرده است.
عکس کراتین مو؛ قبل و بعد از کراتین
چند عکس از موهای کراتین شده، قبل و بعد از کراتین: