در این مقاله به 10 علت رشد نکردن مو، این معضل بزرگ و همیشگی قرار است بپردازیم. واضح است برای هرکسی، موهای سالم و درخشان با ریشه ای ضخیم و پرپشت، لذت بخش و مطلوب است. آلودگی آب و هوا، شرایط زندگی ، نحوه آرایش، مراقبت از مو و تغذیه همگی باعث ایجاد تغییراتی شدید در رشد مو میشوند. حتی در مواردی باعث ایجاد مشکلاتی جبران ناپذیر نیز میشوند. در این بخش از مجله ونتی به دلایل رشد نکردن مو میپردازیم و راه کارهایی کاربردی به شما رائه خواهیم داد؛ تا باری از درگیری ذهنی شما در مورد مراقبت از مو و اینکه برای رشد مو چه کنیم را، از روی شانه شما برداریم.
رشد مو در یک ماه چقدر است؟
میزان رشد مو، مانند سایر فاکتورهای جسم ما، تحت تاثیر ژنتیک و عوامل محیطی متفاوت است. به طور معمول میانگین رشد موی هر فرد در سال، نزدیک به 17 سانتیمتر است؛ که این میزان در ماه برابر با مقدار تقریبی یک سانت و خورده ای میشود. اما عوامل متعددی وجود دارند که ممکن است؛ باعث ایجاد تداخل در یکی از مراحل رشد مو و تاثیر بر سرعت رشد یا ریزش مو شوند. همین عوامل میتوانند، علت رشد نکردن موی سر شما باشند.
مراحل رشد کردن مو شامل : مرحله آناژن (رشد مو)، مرحله کاتاژن (انتقال)، مرحله تلوژن (استراحت مو) و مرحله اکسوژن (بیرون زدن مو) میباشد.
10 علت متوقف شدن رشد مو یا رشد کم مو
این 10 علت تمامی دلایل رشد نکردن مو را پوشش نمیدهد؛ اما مشکل اکثر افراد در همین 10 دلیل خلاصه میشود و چیزی بیش از این نیست. باز هم توصیه میکنیم علاوه بر مطالعه این مقاله، حتما با پزشک متخصص نیز مشورت کنید. در اینجا خلاصهای از دلایل رشد کم مو را برای شما قرار دادهایم. در ادامه مقاله میتوانید توضیحات تکمیلی را مطالعه کنید.
۱. سن و سال | بالا رفتن سن و گذر سالیان میتواند باعث کاهش رشد مو و ریزش آن شود. اما مواردی مانند تغذیه مناسب و ورزش میتوانند تاثیرات این علت را کاهش دهند. |
۲. ژنتیک خانوادگی | ژنتیک بر حجم، ضخامت، رنگ و استحکام مو و صد البته بر رشد نکردن مو اثر میگذارد. |
۳. استرس و فشار جسمی | استرس میتواند باعث جلوگیری از رشد مو و ریزش آن شود. فشار جسمی نیز تاثیرات مشابهی بر روند رشد مو دارد. |
۴. مشکلات تیروئیدی | کمبود یا افزایش فعالیت تیروئید میتواند به ریزش مو و ظاهر آن آسیب بزند. بررسی مشکلات تیروئیدی اهمیت دارد. |
۵. موخوره سر | کمبود مواد مغذی میتواند باعث موخوره شود و برای رشد مو، حفظ رطوبت موی شما مهم است. |
۶. استفاده بیشازحد از حالتدهندههای مو | مواد شیمیایی موجود در حالتدهندههای مو باعث کاهش رشد مو میشوند. |
۷. کمبود ورزش و تغذیه مناسب | کمبود ورزش و تغذیه مناسب باعث ضعف ریشه مو میشود. |
۸. اختلال آلوپسی | آلوپسی موجب ریزش مو و ضعیف شدن ریشههای مو میشود. |
۹. زایمان و شیردهی مادر | بعد از زایمان، کمبود مواد مغذی میتواند باعث کاهش رشد مو شود. |
۱۰. بیتوجهی به مراقبت از مو | استفاده بیش از حد از وسایل گرمایی و شیمیایی موجب آسیب به مو میشود. |
1.سن و سال؛ اولین علت توقف رشد مو
بالا رفتن سن علاوه بر سفیدی مو باعث کاهش رشد و در مواردی ریزش مو نیز میشود. گذر سالیان رشد کردن مو را نیز دچار اختلال میکند. با این حال کارهایی هستند، که بر جلوگیری از علل رشد کم مو تاثیر زیادی میگذارند. مانند: تغذیه مناسب، ورزش و کاهش مصرف محصولات حالت دهنده مو (ژل یا تافت و غیره و کاهش استفاده از رنگ مو و دکلره و غیره).
2.ژنتیک خانوادگی؛ مهم ترین علت رشد نکردن موی سر بعد از سن و سال
حجم، ضخامت، بلندی، رنگ و استحکام موی شما به صورت مستقیم برگرفته شده از ژنتیک شماست. ریزش مو، طاسی یا کچلی بیشتر مواقع بسته به ژن ارثی شما، رخ میدهد. اگر با وجود مراقبت کم هنوز موهای خوب، درخشان و پرپشتی دارید؛ باید از ژنتیک خود متشکر باشید. اما باز هم تقویت موهای خود را جدی بگیرید.
3.استرس و فشار جسمی؛ عامل خاموشِ توقف رشد مو!
استرس، از مهم ترین دلایل رشد نکردن موی سر است. استرس مرحله استراحت مو را جلو میاندازد و باعث جلوگیری از رشد 30 درصد از کل موهای سر شما میشود. همچنین فشار جسمی نیز به طور مستقیم روی روند رشد موها تاثیر میگذارند. ریزش مو ناشی از استرس تا شش یا هفت ماه طول میکشد؛ جالب است بدانید به درمان خاصی نیاز ندارد و موها دوباره به روال عادی رشد خود باز میگردند.
4.مشکلات تیروئیدی؛ شاید ناآشنا اما از اصلی ترین دلایل رشد نکردن مو
مشکلات مربوط به تیروئید به تنهایی میتواند علت رشد نکردن مو های سر شما باشد. این مشکات ارثی هستند و کم کاری یا پرکاری تیروئید باعث نازک شدن یا ریزش مو میشود. خلاصه که این مشکلات به طور مستقیم بر مو موثر هستند. برای تشخیص تیروئید که یکی از دلایل احتمالی رشد نکردن مو یا ریزش مو محسوب میشود؛ به پزشک متخصص مراجعه کرده و در صورت لزوم آزمایشات لازم را انجام دهید.
5.موخوره سر
موخوره وقتی به جان موهای شما میافتد که، مو مواد مغذی کافی و مناسبی دریافت نکرده باشد. برای جلوگیری از ایجاد موخوره در موها تقویت رشد مو، را جدی بگیرید. حفظ رطوبت مو نکته قابل توجهی برای مراقبت از مو میباشد. همچنین نوک چینی موها به از بین رفتن موخوره کمک زیادی میکند.
6.استفاده بیش از حد از حالت دهنده های مو؛ از دلایل رشد نکردن مو
محصولات شیمیایی حاوی مواد مضر برای مو مانندِ: پارابن یا سولفات باعث ایجاد چربی روی فولیکول مو و مسدود شدن آنها و کم رشدی موی سر میشوند. برای آشنایی بیشتر از مضرات پارابن میتوانید مقاله پارابن چیست را، در همین مجله ونتی مطالعه کنید.
برای مراقبت از مو بهتر است، در وهله اول مصرف انواع حالت دهنده و مواد شیمیایی را به حداقل برسانید. سپس از محصولات تخصصی و استاندارد مراقبت از مو استفاده کنید. پیشنهاد ما برای حالت دادن به مو و داشتن موهای درخشان استفاده از روغن های طبیعی و مناسب مو میباشد. مثل روغن آرگان، روغن بادام یا روغن زیتون. روغن آرگان، علاوه بر حالت دادن و نرم کردن موها سبب درخشش موهای شما نیز میشود؛ به رشد سریع مو کمک شایانی میکند و سرانجام باعث ترمیم موهای نازک شده و آسیب پذیر میشود. برای تهیه و مشاهده قیمت روغن آرگان میتوانید با کلیک بر روی لینک وارد صفحه محصول مربوطه شوید.
معرفی روغن آرگان ونتی پیو
- حجم محصول: ۶۰ میل
- 100% خالص و بدون افزودنی
- بسیار سبک و بدون چرب کردن موها
- قدرت جذب به شدت بالا
- نرم کننده و مرطوبت کننده بسیار قوی مو
- مناسب برای انواع مو از جمله موهای خشک
- مناسب برای موهای آسیب دیده از رنگ یا دکلره و کراتینه
- خوش بو و بدون بوی بد (متمایز با سایر محصولات بازار)
- بدون مواد حساسیت زا
7. کمبود ورزش و تغذیه مناسب در برنامه زندگی
جسته گریخته میدانیم که با رسیدگی به سلامت بدن، موهای درخشان و سالم تری خواهیم داشت. اما این موضوع فراتر از یک باور عمومی است؛ متخصصان پوست و مو نیز بر همین باورند که ورزش تاثیر به سزایی بر سلامت و رشد مو میگذارند. متخصصان تغذیه نیز معتقدند که کمبود مواد غذایی مانند زینک، ویتامین سی و بیوتین باعث ضعف ریشه مو و ریزش مو میشود. این مواد ریز مغذی برای مو بسیار ضروری هستند. اگر این مواد به اندازه کافی به فولیکول مو نرسند، شاهد کاهش سرعت رشد مو یا ریزش شدید مو خواهید بود. بنابراین نباید دو عامل ورزش و تغذیه را دست کم گرفت.
علت ریزش مو اما محدود به این موارد نیست و میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. برای اینکه از این دلایل اطلاع پیدا کنید به مقاله دیگر مجله ما با موضوع علت ریزش مو مراجعه کنید.
8.اختلال آلوپسی
آلوپسی آله آتا یک نوع اختلال خود ایمنی در بدن است که باعث حمله سلول های سیستم ایمنی بدن به ریشه و فولیکول مو میشود. و ریزش سکه ای موی سر را در پی دارد. بنابر باور متخصصان این اختلال ارثی ولی قابل بهبود میباشد. افرادی که از کم خونی شدید، سندروم دان یا مشکلات تیروئیدی رنج میبرند، باید بیشتر مراقب درگیری با این اختلال باشند.
9.زایمان و شیردهی مادر
بعد از زایمان کمبود ویتامین و مواد مغذی در بدن مادر طبیعی است. برای جبران کمبود ویتامین در بدن مادر بهتر است رژیمی سرشار از ویتامین و مواد مغذی را از سر گرفت. با داشتن رژیم غذایی مناسب، همراه با مکملهای مورد نیاز و ورزش از کاهش رشد مو جلوگیری کنید.
10.بی توجهی به مراقبت از مو
مصرفِ بیش از حد، از سشوار و اتو مو، هر کدام میتوانند علت متوقف شدن رشد موهای شما باشند. استفاده بیش از اندازه، از وسایل حرارتی باعث آسیب به فولیکول و ریشه موی شما میشود. استفاده از اکسسوری هایی که به مو آسیب میزنند؛ مانند بستن کش مو به مدت طولانی یا هر نوع موبند، باعث فشار به ریشه و آسیب به فولیکول موی شما میشوند. همچنین رنگ، دکلره و کراتین مداوم باعث سوختن ساقه مو و گاهی آسیب به ریشه و فولیکول مو میشوند. در نتیجه اختلال در چرخه رشد طبیعی مو به وجود میآید.
همانطور که بالاتر نیز (دلیل 6 ام) اشاره کردیم؛ سولفاتی که در محصولات بهداشتی مخصوا شامپوها، وجود دارد؛ میتواند عامل و زمینه ساز آسیب طی بلند مدت به موهای شما شود. شما میتوانید برای جلوگیری از آسیب موهای خود یا حتی تقویت آن بعد از رنگ و کراتینه، از شامپوهای فاقد سولفات استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما یکی از با کیفیت ترینِ این شامپوهاست: شامپو بدون سولفات ونتی پیو. این شامپو فاقد سولفات میباشد و همین باعث آسیب کمتر به موهای شما میشود. این گونه باعث تقویت مو در همه مراحل رشد آن میشود.
برای بهبود و رفع عوامل کاهش رشد مو چه کنیم؟
برای بهبود علائم پدیدار شده، اول از همه لازم است دلایل آن را پیدا کنید. آزمایشات تحت نظر پزشک متخصص مهم ترین قدم در تشخیص علت رشد نکردن مو است. این آزمایشات لازم برای مطمئن شدن در سلامت جسم و نداشتن تیروئید یا آلوپسی میباشد. بعد از پیدا کردن دلایل، با در نظر گرفتن یک روتین مناسب، مراقبت از مو را از سر بگیرید. سپس بعد از مدتی نتایج شگفت انگیز رسیدگی مناسب به مو را مشاهده خواهید کرد.
علت رشد نکردن مو در یک نگاه
همان طور که ابتدای این مقاله از وبلاگ ونتی، نیز گفتیم؛ میزان رشد مو و ویژگی های مو، مانند همه عوامل جسمی، بسته به ژنتیک هر شخص دارد. برای مراقبت از مو و جلوگیری از کم رشدی موی سر در وهله اول بهتر است، ورزش و تغذیه مناسبی داشته باشیم؛ از لوازم حالت دهنده و خشک کننده مو زیاد اندازه استفاده نکنیم و به درستی از موهای خود مراقبت کنیم.
پس به طور خلاصه میتوان بیان کرد عواملی که ممکن است باعث کم شدن رشد موی شما باشد:
کم کاری یا پرکاری تیروید، استرس زیاد، عوامل ژنتیکی، اختلال خود ایمنی آلوپسی آله آتا، موخوره، افزایش سن، زایمان در خانم ها، نداشتن تغذیه مناسب برای دریافت مواد مغذی و ویتامین لازم برای تقویت رشد مو و نداشتن برنامه ورزشی و استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی حالت دهنده مو هستند. شما باید با بررسی این موارد و البته داشتن رژیم و برنامه ورزشی مناسب از ریزش موی خود جلوگیری کنید.
آیا شما هم تجربه ریزش مو داشته اید؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
18 پاسخ
دلیل رشد نکردن موهای من چی میتونه باشه با این که قرص زینک هم میخورم ولی جواب نگرفتم!
پیشنهاد ما اینه که حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ نیاز به بررسی دکتر داره.
آزمایشات رو انجام بده زهره خانوم
ایا بارداری میتونه دلیل رشد نکردن موهام باشه؟؟
من تو همون اوایل همه گیری کرونا گرفتم، این میتونه علت رشد نکردن موهام باشه؟ چون یه مدت ریزش شدیدی هم گرفتم
میتونه یکی از دلایلش باشه، اما در هر صورت بهتره به پزشک مراجعه کنید و آزمایشات لازم رو انجام بدید تا دلیلش مشخص بشه.
دوساله الان که موهای دخترم رشدنکرد
دوسال است که موهای سردختر۷سالم رشدنکرد
من بعد از زایمان در دوران شیردهی علاوه بر ریزش مو با این مشکل هم مواجه بودم که اصلا موهام رشد نمی کرد. دکتر یک مکمل مولتی ویتامین بهم داد و خدا رو شکر حل شد.
ممنون که تجربهتونو انتقال دادید. خوشحالم مشکلتون حل شده
ببخشید میشه بگید اون مکمل چی بوده
سلام
من وقتی موهای دستمو شیو میکنم بعد از گذشت مدتی بعضی از تار های مو رشد کردن ولی بعضی دیگه انگار همین چند دقیقه پیش شیو شده و هیچ رشدی نکردن دلیلش چی میتونه باشه؟
فولیکول های مو با هم تفاوت دارن و در رشد موها عوامل زیادی میتونه دخیل باشه
آیا موهای که از دوران ولادت ضعیف و کم پشت هستند وتا ۱۷سالگی برند نشدند میشه رشد
شان داد
سلام میلاد جان برای این مشکل بهتره که به دکتر مراجعه کنید من فقط میتونم متناسب با مواردی که دیدم بهتون جوشانده “رزماری + نعنا” رو پیشنهاد بدم که هر روز استفاده کنید. اما فکر نمیکنم این تاثیر داشته باشه و شما باید تحت نظر پزشک باشی ❤️
سلام ،دخترم وقتی بدنیا اومد یه قسمت از سرش مو نداشت ،الان هم که یک سال و نیمه اون قسمت هنوز در نیاورده ،چیکار کنم مو دربیاره؟
جناب حسنی بزرگوار برای حل این مشکل باید به پزشک متخصص مراجعه کنید ❤️
سلام ،دخترم وقتی بدنیا اومد یه قسمت از سرش مو نداشت ،الان هم که یک سال و نیمه اون قسمت هنوز در نیاورده ،چیکار کنم مو دربیاره؟