logo
pic for hero

کراتین مو در بارداری چه عوارضی دارد؟

راهنمای مطالعه
کراتین مو در بارداری چه عوارضی دارد؟

آیا تغییرات مو در دوران بارداری، شما را هم به انجام کراتین مو در بارداری وسوسه کرده است؟ دوران بارداری، دورانی بسیار حساس و با تغییرات فراوان است. روزهای حاملگی تغییرات هورمونی زیادی همراه خود برای مادران دارند. این تغییرات تأثیر به‌سزایی روی جنس و بافت مو می‌گذارند که رسیدگی به موها را برای مادران باردار سخت می‌کند؛ به همین علت این افراد به کراتین در بارداری فکر می‌کنند تا به رسیدگی مداوم موها نیاز نداشته باشند. اما صافی مو با کراتین ممکن است عوارضی برای مادر یا جنین همراه خود داشته باشد.

چنانچه در دوران بارداری قصد دارید موهای خود را کراتینه کنید و نگرانی‌هایی دارید؛ این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا به پاسخ تمامی سؤالات خود درباره‌ی خطرات و عوارض کراتین مو در بارداری برسید.

کراتینه کردن مو چیست؟

کراتین روشی برای صافی و زیبایی بیشتر مو، مخصوصاً موهای فر، بسیار ضخیم و وز است. این مدل از موها به رسیدگی و مراقبت زیادی نیاز دارند که در طولانی‌مدت برای افراد خسته‌کننده می‌شود. در دوران بارداری تغییرات هورمونی تأثیرات زیادی روی جنس و بافت موی مادران می‌گذارند. این تغییرات باعث تغییر جنس و ضخامت موها می‌شود و حالت عادی خود را از دست می‌دهند.
کراتین موادی در خود دارد که به صاف و براق شدن مو کمک می‌کند. این مواد باید بین 2 تا 4 ساعت روی ساقه مو بمانند تا آنها صاف و براق شوند.

ایا کراتین مو در بارداری ضرر دارد؟

ایا کراتین مو در بارداری ضرر دارد؟

اگر این سؤال که کراتین در بارداری ضرر دارد؟ ذهن شما را درگیر کرده، در جواب آن باید بگوییم که تابه‌حال تحقیقات کاملی درباره‌ی تأثیر مواد کراتین روی جنین انجام نشده است. همچنین پزشکان توصیه می‌کنند که در دوران بارداری از کراتین کردن موها اجتناب شود؛ زیرا مواد کراتینه ترکیباتی دارد که ممکن است بوی آن برای زن باردار مضر باشد یا جذب پوست شود و روی جنین اثر بگذارد. به همین دلیل بهتر است که کراتین مو قبل از بارداری انجام شود تا از خطرهای احتمالی آن جلوگیری شود.

چرا در دوران بارداری باید از کراتین کردن مو اجتناب کرد؟

اجتناب از کراتینه مو در دوران بارداری

همان‌طور که گفته شد، کراتین دارای مواد شیمیایی است که باید مدت زمان زیادی روی موها قرار بگیرد تا اثربخش باشد. این مواد ترکیباتی مانند فرمالدئید دارند که منجر به تغییر ساختار مو می‌شود و این برای بدن مضر است.
به گفته متخصص غدد و تولیدمثل، دکتر Anate Aelion Brauer، به‌دلیل اطلاعات و آزمایشات اندکی که در این زمینه وجود دارد، بهتر است کراتین در بارداری و کراتین در دوران شیردهی انجام نشود. طبق این مطالعات، ترکیبات موجود در مواد کراتین باعث زایمان زودرس یا وزن نگرفتن جنین نمی‌شوند؛ اما به‌هرحال، به‌علت کامل نبودن تحقیقات، توصیه می‌شود از کراتین مو در بارداری خودداری شود.

آیا بوی کراتین برای زن باردار مضر است؟

مضرات بوی کراتین برای زن باردار

در ترکیبات کراتین، فرمالدئید و آمونیاک وجود دارد. زمانی که حرارت به این مواد برسد بخاری تولید می‌شود که استنشاق کردن بوی آن برای بدن ضرر دارد. چنانچه مادر باردار در معرض این بخار قرار گیرد، به‌دلیل حساس و پایین بودن سیستم دفاعی بدن ممکن است دچار سوزش و آبریزش چشم، سوزش گلو و خون‌دماغ شود.
اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره‌ی کراتین مو به‌دست بیاورید، مطالعه مقاله کراتین مو چیست؟ را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

خطرات و عوارض کراتین مو بارداری برای جنین چیست؟

هر ماده‌ای که با پوست سر در تماس باشد، قدرت جذب شدن در جریان خون را دارد. این موضوع باعث می‌شود که مواد داخل خون مادر به جنین منتقل شود؛ به همین دلیل زمانی که مواد کراتینه به ریشه مو می‌رسند توانایی وارد شدن به جریان خون را دارند و در نتیجه‌ی آن امکان دارد در روند رشد جنین اختلال ایجاد شود.
در زمان بارداری و شیردهی این مواد به‌طور مستمر به خون وارد شده و می‌توانند به جنین برسند. به همین خاطر بهتر است که در این دوران تغییرات بدنی خود را بپذیرید و از جایگزین‌های کراتین مو استفاده کنید.

چه اقداماتی باعث کاهش عوارض کراتینه مو در بارداری می‌شوند؟

استفاده از روغن آرگان به‌عنوان جایگزین کراتین مو در دوران بارداری

با توجه به توضیحاتی که درباره‌ی کراتین در بارداری دادیم، بهتر است از روش‌های جایگزین استفاده کنید. برای براق شدن موها، خوش‌حالت شدن و از بین بردن وز آن‌ها، می‌توانید از ماسک‌های خانگی استفاده کنید. برخی از این ماسک‌ها را در زیر معرفی کرده‌ایم:

روغن آرگان

آرگان سرشار از اسید‌های چرب ضروری، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مفید است. این مواد باعث می‌شوند مو نرمی و درخشندگی خاصی به خود بگیرد. همچنین تا حدودی وز بودن موها را گرفته و منجر به صافی آنها می‌شود.

روغن نارگیل

این روغن رطوبت از دست رفته‌ی موها را به آنها بازمی‌گرداند. به همین علت درخشندگی و صافی را به موها هدیه می‌دهد. همچنین باعث کم شدن موخوره موها نیز می‌شود.

ماسک موی آووکادو و موز

این ماسک موی طبیعی و خانگی دارای چربی‌ها، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به تقویت مو کمک می‌کند. زمانی که مو تقویت شود، میزان وز و کدر بودن آن کاهش می‌یابد؛ در نتیجه مو زیباتر و صاف‌تر می‌شود.
برای اینکه طرز استفاده صحیح از ماسک مو و روغن‌هایی که معرفی شد را بدانید و با روش‌های دیگر آشنا شوید، مقاله جایگزین کراتین مو را مطالعه کنید.

کراتین کردن مو در کدام ماه‌های بارداری مجاز است؟

کراتین مو در هفته اخر بارداری

با اینکه تحقیقات کاملی روی این موضوع انجام نشده، اما طبق موارد دیگر می‌توان زمان نسبی برای انجام این کار در نظر گرفت. اگر در یک نگاه بخواهیم امکان انجام کراتین در ماه‌های مختلف بارداری را به شما نشان دهیم بدین صورت است:

ماه اول بارداری
ماه دوم تا هشتم بارداری
ماه آخر بارداری

اما در ادامه این بخش، زمان‌های مناسبی که خطر کمتری برای کراتین مو در بارداری خواهند داشت را به‌طور کامل شرح داده‌ایم:

کراتین مو در ماه اول بارداری

دانستیم که احتمالاً کراتین در بارداری عوارض خاصی را همراه خود دارد. این عوارض در هفته‌های اول و ماه اول ریسک کمتری دارد؛ زیرا در این دوران ارتباط خونی بین مادر و جنین وجود ندارد و خون‌رسانی از طریق جفت انجام نمی‌شود و به همین علت، کراتینه کردن در این مدت آسیبی برای جنین ندارد.
پس از گذشت این مدت جریان خون‌رسانی از جفت شروع شده و هر ماده‌ای که در خون مادر وجود داشته باشد روی جنین اثر می‌گذارد. ماه‌های اول بارداری به‌علت تشکیل قلب و اندام‌های جنین بسیار حساس هستند پس نباید مواد کراتین مو به جنین برسند؛ زیرا ممکن است روی اندام‌ها تأثیر بگذارند.

كراتينه كردن مو در ماه آخر بارداري

در هفته‌های آخر بارداری چون اندام‌ها کامل شده‌اند، زمان بهتری برای کراتینه کردن مو است. اگر کراتین مو در هفته اخر بارداری انجام شود، خطر کمتری برای جنین دارد.
شایان ذکر است که قبل از انجام کراتین مو در بارداری، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین تغییرات این دوران را دوست داشته باشید و طبیعی بودن آن‌ها را بپذیرید. چنانچه تصمیم گرفتید کراتین مو در حاملگی انجام دهی، حتماً همراه خود ماسک ببرید و از آرایشگر خود بخواهید مواد را با فاصله از ریشه مو بگذارد.

در هر صورت، به توصیه پزشکان کراتین مو قبل از بارداری بهتر است؛ زیرا انجام آن در دوران قبل از بارداری هیچ ریسک و خطری برای جنین ندارد.

کلام آخر

کراتین مو در بارداری ممکن است عوارض و خطراتی برای جنین داشته باشد؛ زیرا در ترکیبات آن فرمالدئید و آمونیاک وجود دارد که در زمان اتوکشی بخاری ساطع می‌کنند که مضر است. به همین علت هر چه مادران در این دوران طلایی محتاط‌تر باشند فرزند سالم‌تری خواهند داشت. برای تهیه‌ی جایگزین‌های کراتین مو مانند روغن آرگان، می‌توانید به فروشگاه اینترنتی ونتی پیو مراجعه کنید.

چنانچه هنوز درباره کراتین در بارداری سؤالی دارید، در قسمت نظرات بنویسید تا مشاوران ما پاسخ دهند.
منبع: verywellfamily

سؤالات متداول

۱. روش‌های جایگزین کراتین، اثرگذاری مانند کراتین روی مو دارند؟

خیر. زیرا کراتین ترکیباتی شیمیایی و بسیار قوی دارد که بافت مو را تغییر می‌دهد. اما روش‌های جایگزین آن که اغلب ماسک‌های خانگی هستند آن قدرت را ندارند و تنها باعث بهبود بافت مو می‌شوند.

۲. مراقبت‌های بعد از کراتین هم برای جنین مضر هستند؟

اگر مواد کراتین به ریشه‌ی مو نرسیده باشد، احتمال اثرگذاری آن در خون کاهش می‌یابد.

۳. کراتین مو در 3 ماهه دوم بارداری مضر است؟

بهتر است انجام نشود. زیرا در این دوران اندام‌های جنین در حال کامل شدن است و ممکن است مواد به خون مادر وارد شود. به همین خاطر امکان دارد در روند رشد جنین اختلال ایجاد کند.

راهنمای مطالعه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *