تصور کنید قرار است برای یک جلسه مهم که مدتها انتظارش را میکشید بیرون بروید، و دوباره آن بارش برف روی شانههای شما است.
احتمالا از خود میپرسید، آیا هرگز راهحلی برای این چرخه بیپایان و درمان شوره سر خواهم یافت؟ بله.
استفاده از شامپوهای مناسب ضدشوره یا و برخی درمانهای خانگی مانند مصرف جوششیرین، سرکه سیب، آلوئهورا، روغن زیتون و البته روغن نارگیل میتواند شما را از شر این دانههای سفید مزاحم خلاص کند.
اگر به دنبال یک شامپو بدون سولفات برای شوره سر هستید که با حفظ رطوبت طبیعی باعث آبرسانی بهتر موها و درمان موخوره و حتی شوره سر شود پیشنهاد ما به شما شامپو ونتی پیو است. قیمت شامپو بدون سولفات با توجه به مزیت های فوق العادهای که دارد در مقایسه با سایر شامپوهای موجود در بازار مناسب تر و بهتر است. پس اگر قصد خرید شامپو بدون سولفات مناسب شوره سر را دارید این محصول فوقالعاده را از دست ندهید.
در این مطلب میخواهیم سفری به سوی زندگی بدون این دانههای سفید را آغاز کنیم. در این راهنمای جامع، درمان قطعی شوره سر را بررسی میکنیم و گنجینهای از درمانها و استراتژیها را برای از بین بردن این پوستههای مزاحم برای همیشه معرفی میکنیم. پس با آن روزهای خارش بی وقفه و پوسته های ناخوشایند خداحافظی کنید.
چهرههای متعدد شوره سر؛ انواع شوره سر را بشناسید!
به جای تعریف شوره سر، که مطمئن هستیم شما هم آن را میدانید، بیایید سراغ انواع آن برویم. بله درست حدس زدید، همین دانههای سفید کوچکی که اعتماد به نفس شما را میگیرند به دلایل متفاوتی اتفاق میافتند.
نوع شوره | ویژگیها |
شوره در اثر پوست خشک | شایعترین نوع که بیشتر در زمستان رخ داده و هوای سرد و خشک آن را تشدید میکند. آب داغ یکی دیگر از موارد تشدیدکننده این نوع شوره است. |
شوره در اثر پوست چرب | بهخاطر تجمع سبوم روی پوست سر اتفاق میافتد. این سبوم به سلولهای مرده چسبیده و با آلودگیهای کف سر به شوره تبدیل میشود. |
شوره در اثر قارچ | این نوع شوره براثر نوعی قارچ ایجاد میشود که بهطور طبیعی روی پوست زندگی میکند ولی سبوم اضافه آن را تکثیر خواهد کرد. |
شوره در اثر مشکلات پوستی | این نوع شوره براثر بیماریهای پوستی مانند درماتیت، اگزما و … ایجاد میشود. |
بهعلاوه باید بدانید برخی از روشها هم ممکن است با تاثیراتی که روی پوست و موی سر میگذارند باعث ایجاد شوره سر شوند. مثلا جالب است بدانید کراتینه که بسیار هم پرطرفدار است به دلیل خشکی پوست سر میتواند باعث شوره سر شود. راههای مختلفی برای درمان شوره سر بعد از کراتین مانند استفاده از آلوئهورا و سرکه سیب یا استفاده از شامپو بدون سولفات وجود دارد! ولی این تمام ماجرا درمورد شوره سر بعد از کراتین نیست چراکه باورهای غلطی هم در این مورد وجود دارد که میتوانید با خواندن مقاله علت شوره سر بعد از کراتینه مو، درمان پوسته شدن سر بعد از کراتین از این باورهای غلط مطلع شوید.
به برف روی شانهها نه بگویید؛ تکنیک های درمان فوری شوره سر
اگر بخواهیم برای این مشکل رایج که یکی از آثار آن خارش پوست سر است و تقریبا نصف مردم به آن گرفتار هستند راه درمان معرفی کنیم باید این راه درمان را به دو دسته کلی راه درمان شوره سر بهوسیله داروهای شیمیایی یا درمان خانگی شوره سر تقسیم کنیم. البته هر خارش پوست سری به دلیل شوره سر نیست و ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد که شما با خواندن مطلب خارش پوست سر میتوانید در مورد آنها بیشتر بدانید. بیایید نگاهی به هر دو راه بیندازیم:
درمان دارویی و شامپویی شوره سر
اگر شوره سر خفیف دارید درمان را ابتدا با شامپوی ملایمی مانند شامپو بدون سولفات آغاز کنید. این شامپوی ملایم چربی و تجمع سلولهای پوست را کاهش میدهد.
در مرحلهی بعد اگر همچنان مشکل پابرجا ماند نوبت به شامپوها ضدشوره میرسد. شامپوهای مخصوص شوره سر بر اساس موادی که دارند طبقهبندی میشوند ما این مواد را در جدول زیر بههمراه توضیحاتی آوردهایم که احتمالا دانستن آنها برای شما مفید خواهد بود.
نوع ماده | چگونگی تاثیرگذاری | توضیحات |
سیکلوپیروکس | ضد قارچ | |
کل تار | جلوگیری از رشد سلولهای پوستی | به علت تغییر رنگ مو برای موهای رنگ شده مناسب نیست. |
کتوکونازول | عامل ضدقارچ مالاسزیا | |
سالیسیلیک اسید | مانع چسبیدن سلولهای پوست به همدیگر میشود و سلولهای مرده را از بین میبرد | |
سلنیوم سولفید | ضد قارچ | ممکن است موی چرب را چربتر کند. رنگ مو را تغییر میدهد و برای موهای رنگشده مناسب نیست. |
زینک پیریتیون | رشد قارچ و تولید چربی را کاهش میدهد | مناسب برای موهای وز |
درمان خانگی شوره سر؛ راههای طبیعی و کمهزینه
شوره سر مشکلی رایج و آزاردهنده است که میتواند به دلایل مختلفی مانند خشکی پوست، قارچ یا استرس ایجاد شود. خوشبختانه، راههای طبیعی و کمهزینهای برای درمان شوره سر در خانه وجود دارد که میتوانید قبل از استفاده از داروها امتحان کنید.
در اینجا چند روش موثر برای درمان خانگی شوره سر آورده شده که اتفاقا مادر خودم که درگیر شوره سر بوده یکی از آنها را امتحان کرده است:
جوش شیرین
جوش شیرین یک لایهبردار ملایم است که به از بین بردن سلولهای مرده پوست و کاهش خارش کمک میکند. برای استفاده از جوش شیرین، 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین را با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. خمیر را روی پوست سر خود ماساژ دهید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند. سپس موهای خود را با شامپو بشویید و بهطور کامل آبکشی کنید. برای نتیجه بهتر میتوانید 1 یا 2 بار در هفته از این روش استفاده کنید.
سرکه سیب
سرکه سیب به دلیل خاصیت ضد قارچی و ضد التهابی که دارد، میتواند به درمان سریع شوره سر کمک کند. برای درمان شوره سر با سرکه سیب، 1/4 فنجان سرکه سیب را با 1/4 فنجان آب مخلوط کنید. محلول را به موهای خود بمالید و بگذارید 15 تا 30 دقیقه بماند. سپس موهای خود را با شامپو بشویید و بهطور کامل آبکشی کنید. برای درمان شوره سر با سرکه میتوانید از این روش برای 2 یا نهایت 3 بار در هفته استفاده کنید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل به مرطوب کردن پوست سر و کاهش خشکی کمک میکند که میتواند یکی از علل شوره سر باشد. برای درمان شوره سر با روغن نارگیل، 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن نارگیل را گرم کنید تا به حالت مایع درآید. روغن را روی پوست سر خود ماساژ دهید و بگذارید 30 دقیقه تا یک شب بماند سپس موهای خود را با شامپو بشویید و به طور کامل آبکشی کنید. برای این نوع درمان با روغن نارگیل یک یا دو بار در هفته کافی است.
آلوئهورا
آلوئهورا دارای خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی است که میتواند به تسکین خارش و التهاب پوست سر کمک کند. برای استفاده از آلوئهورا، ژل تازه آن را از برگش استخراج کنید. ژل را به پوست سر خود ماساژ دهید و بگذارید 30 دقیقه بماند. سپس موهای خود را با شامپو بشویید و بهطور کامل آبکشی کنید. این روش هم مانند روشهای قبلی دو تا سه بار در هفته کافی است.
روغن زیتون
روغن زیتون به مرطوب کردن پوست سر و کاهش التهاب کمک میکند. برای درمان شوره سر با روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را گرم کنید. روغن را روی پوست سر خود ماساژ دهید و بگذارید یک شب بماند. صبح روز بعد موهای خود را با شامپو بشویید و بهطور کامل آبکشی کنید. بهتر است برای اثرگذاری این روش بین یک تا دو بار در هفته از آن استفاده کنید.
جادوی سبک زندگی؛ با شوره سر خداحافظی کنید
تا اینجا با شامپوها و مواد تشکیلدهنده آن برای کنترل یا حتی از بین بردن شوره سر آشنا شدید. در این قسمت درمورد تغییراتی در سبک زندگی صحبت میکنیم که به کنترل شوره سر کمک میکند.
- کنترل استرس: استرس یکی از عواملی است که میتواند شوره سر را تحریک کند.
- داشتن رژیم غذایی سالم: مقدار کافی روی، ویتامینهای گروه B ممکن است به جلوگیری از شوره سر کمک کند.
- کمی آفتاب گرفتن: نور خورشید ممکن است برای کنترل شوره سر مفید باشد البته چون قرار گرفتن در معرض اشعه ماورابنفش خطرناک است، پس میتوانید به جای آفتاب گرفتن فقط کمی وقت خود را در فضای باز بگذرانید و حتما از ضد آفتاب برای صورت و بدن خود استفاده کنید.
شوره سر، قاتل زیبایی موها؟ نکات مهمی که باید بدانید
- قبل از استفاده از هر یک از این روشها، ابتدا آن را روی قسمت کوچکی از پوست سر خود تست کنید تا مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.
- اگر باردار هستید یا شیر میدهید، قبل از استفاده از هرگونه درمان خانگی با پزشک خود مشورت کنید.
- برای درمان شوره سر شدید، به پزشک مراجعه کنید.
- موهای خود را بهطور مرتب با شامپویی که برای نوع موی شما مناسب است بشویید.
- از شامپوهای خشن یا حاوی مواد شیمیایی قوی استفاده نکنید.
- از خاراندن پوست سر خود خودداری کنید، زیرا این کار میتواند التهاب را بدتر کند.
- برس و شانه موی خود را بهطور منظم با آب گرم و صابون بشویید.
در این مطلب از ونتی پیو سعی کردیم اطلاعات مفیدی در مورد یکی از مهمترین مشکلات مربوط به پوست و موی سر به شما بدهیم. ما همیشه در تلاش هستیم تا مهمترین سوالات در زمینه زیبایی پوست و مو را بررسی کرده و اطلاعات دقیقی درمورد آنها در اختیار شما قرار دهیم؛ از طرفی میتوانید بهترین محصولات مراقبت از پوست و مو را از ونتی پیو تهیه کنید.
شما تا کنون شوره سر را تجربه کردهای؟راهکار شما در مواجهه با این مشکل چه بوده است؟
سوالات متداول
شوره سر چیست و چه عواملی باعث آن میشود؟
شوره سر مشکلی رایج است که با پوستهپوسته شدن پوست سر و خارش همراه است. این عارضه میتواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله خشکی پوست سر، درماتیت سبوره، قارچ مالاسزیا و یا حتی استرس باشد.
راههای درمان شوره سر چیست؟
درمان شوره ی سر به علت آن بستگی دارد. در موارد خفیف، استفاده از شامپوهای ضد شوره میتواند به تنهایی کافی باشد. بهعلاوه پیش از امتحان کردن شامپوها میتوانید از درمانهای خانگی نیز استفاده کنید.
چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنید؟
اگر شوره سر شما با وجود استفاده از شامپوهای ضد شوره بهبود نیافت یا حتی شدید شد، باید به پزشک مراجعه کنید.